3 Mart 2015 Salı

Aile ve sevgili tartışması

 Aile ile sevdiğimiz kişi arasında kalmak, düşüncesi bile korkunç geliyor değil mi? 'Onu çok seviyorum ama annem/babam kabul etmiyor' diye içinizden geçiyorsa ve ne yapacağınızı düşünmeden edemiyorsanız doğru yerdesiniz.

Bir tarafta sizi büyüten, sizin için gerekirse canından vazgeçecek kadar seven biricik anne-babanız, diğer yanda ömrünüzün geri kalanını paylaşacak kadar çok sevdiğinix, belki binbir zorlukları beraber aştığınız, kalbinizin atmasına neden olan sevdiceğiniz... Seçim yapmak gerçekten çok zor. Acaba gerçekten bir seçim yapmaya gerek varmı, yok mu.

Bu konuda tarafların birbirini neden sevmediği, anlaşamadığı önemli derecede mühimdir. Sevdiğiniz insanın ailenize karşı veya ailenizin sevdiğiniz kişiye saygısızlık yapıp yapmamış olması önemlidir. eğer ki hiç bir sebeb yokken aileniz sevdiğinix kişiyi onaylamadığını söylüyor ise ailenizle derin bir konuşmaya girmeniz gerekebilir. Sevdiğiniz kişi ailenizle iyi anlaşabilmek için elinden geleni yapacaktır, ancak patavatsız bir kişi ise ailenizden ters tepki alabilir.

Bir şekilde siz veya karşınızdaki kişi ailelerden biriyle tanıştıysa ve ortada anlaşmazlık varsa, iki tarafta kararında oldukça katıysa, sorunu çözmek size düşüyor. Ya ailenizi ikna etmenix ya da sevdiğinizden vazgeçmeniz gerektiğini düşünmeyin. fakat ailenizin haklı olduğunu düşünüyorsanız ailenizin sözünü dinlemenizi öneririm, zira tecrübeleri sizden çok daha fazladır.

Bir yönden bakıldığında ise, ailenizle tanıştırdığınıza göre çok seviyor olmalısınız ve ömrünüzü gçireceğiniz, bir ömür yanınızda olacak kişi sevdiğinixdir. Sizden vazgeçmeyeceğini düşünüyorsanız ve iyi biri olduğuna inanıyorsanız sevdiğinizi bırakmamalısınız.

Hiç yorum yok: