5 Mart 2015 Perşembe

Alışveriş Kadınlar ve Depresyon

    Alışveriş deyince akla neden kadınlar gelir hiç düşündünüz mü? Ya da indirim deyince? Kadınlar genelde alışverişe düşkünlükleriyle bilinirler, bazıları rahatlamak için, bazıları ise ihtiyacı olduğu için yapar alışverişi. Çoğu zaman ölçülü olmaz yapılan alışveriş. Gerekli gereksiz ne varsa toplanır. Gereksiz bir şey görürseniz ve neden aldığı soracak olursanız 'ihtiyacım vardı' diyecektir kadın.
Yaşamımızın bir parçasıdır alışveriş ve herkes kendi zevk dalında sever alışverişi. Kadınlar çoğunlukla giyim, aksesuar, kozmetik gibi bölümleri sever alışverişte. İstisnalarda vardır tabiki.

Elektroniğe düşkün kadınlarda olması mümkün. Peki kadınlar ihtiyacı olmasa bile neden alışveriş yaparlar, yolsa bu bir hastalık mıdır? Hastalık kısmına geçmeden önce, kadınlar streslerini atmak için ve kafalarını dağıtmak için alışveriş yaparlar. Birde indirim varsa değmeyin keyfine. Bazı kadınlar evlerine ısınabilmek için ufak tefek süs objeleri alırken, bazıları beğendikleri ayakkabının ya da farklı bir objenin her rengini alırlar. İşte bu her rengini alma durumu hastalığa yakın olan boyuttur.

Bu gibi davranışta olan kadınların sosyal hayatlarında veya iç dünyalarında güçlü problemler var demektir ve bu depresyon başlangıcı olabilir. Eşiyle anlaşamıyor olabilir, ailesiyle sorunları olabilir ve akla gelmeyecek farklı sorunları olabilir. Ufak ya da büyük olması önemli değildir sorunun.

Problem olan kısmı, kişinin bu konuya fazlaca takılı kalmış olması ve beynini bu konuyla fazla şekilde meşgul ediyor olmasıdır. Kişi kendini alışverişe vererek rahatlama yolunu seçmiştir. ya da çok zengindir.
Eğer ki bütçeniz her istediğinizi alabileceğiniz kadar bol değil ise ki nüfusun çoğunluğu ekonomik olarak çok üst seviyelerde bulunmamakta, kendinizi rahatlatmanın farklı bir yolunu bulmanızı veya ufak eşyalar alarak kendinizi ikna etmenizi öneririm. Alışverişle sorunlarınızı çözemezsiniz, bir yardım almaya ihtiyacınız olabilir.

Hiç yorum yok: