10 Mart 2015 Salı

Şeker Hastaları Diyabet Tatlı Tarifleri

  Şeker hastalarına özel bir yazımızla daha karşımızdayız. Bugünkü ağırlıklı konumuz şeker hastalarına özel yiyecekler, tatlılar, şekere iyi gelen yiyecekler ve kolayca hazırlanabilecek yemekler.
Bildiğiniz üzere şeker hastalarının en çok kaçınması gereken besinlerden biri pirinç. Şeker hastası bulunan bir evin mutfağına pirinç girmemelidir. Peki şeker hastaları hiç pilav yemeyecekler mi? tabiikide yiyecekler fakat pirinç pilavı değil. Bulgur pilavı, arpa şehriye pilavı yiyebilirler. Hem kalorisi daha düşüktür hemde dozunda yendiğinde şekeri çıkartıcı etkisi yoktur.

Şekeri dengelemeye yardımcı olan bir diğer besin tarçındır. Çubuk tarcını sıcak suyun içerisinde 5 dakika demleyip içebileceğiniz gibi, 1 yemek kaşığı toz tarçını  bir kase yogurtla karıştırarakta tüketebilirsiniz. Tarçın yoğurt karışımını öğlen yemeğinden önce tüketmenizi öneririm.

Canınız baklava çekiyor ama şerbetinde şeker olduğu için yiyemiyorsunuz.. Büyük marketlerde diyet baklava bulanilirsiniz lakin içinde şeker vardır diye düşünüp güvenmiyorsanız evde kendi baklavanızı yapıp şerbetini diyabetik şekerinizden yapabilirsiniz.
Baklava gibi bir çok şerbetli tatlıyı evde şerbetini kendi şekerinizden yapmanız şartı ile yiyebilirsiniz. Şeker hastalarının yiyebileceği yiyeceklerden bugünlük bu kadar ilerleyen günlerde yeni önerilerle burada olacağız. Sağlıcakla kalınız.

1 yorum:

nahtashalafranchi dedi ki...

Tintori jewelry piercing - Titanium Arts
Titanium jewelry piercing. Wear the babyliss pro nano titanium curling iron mask for titanium hip those who prefer a revlon hair dryer brush titanium new design that will make sense titanium crystal in titanium exhaust the modern world. This means that you will enjoy your