8 Mart 2015 Pazar

Seker hastaligina alisma evresi

  Bir olay karisinda vucudunuzun dengesizlesmesiyle veya ani sinirlenme durumunu ogrenme amaci ile doktora gidiyorsunuz ve supriz! Seker hastasisiniz...  ilk once bir saskinlik, sonra saskinlik yerini burukluga birakir ve bununla nasil yasayacaginizi, bir daha hayatinizin nasil eskisi gibi olucağini, bu duruma nasil alisacaginizi eğer tip 1 sekeriniz ciktiysa bunun daha cok erken oldugunu düsünmüssünüzdür buyuk ihtimalle.. Birde insulin verdiyse doktorunuz, hergün kendinize iğne yapmak belki günde 2 kere, icinizi yer bitirir. evet, cok zordur seker hastaligini kabul edebilmek, bu duruma adapte olmak ve hayatiniza davetsiz bir misafir almak. Üstelik bu misafir tehlikeli bir hastalik..
Gece uykularinizdan uyanicaksiniz buyuk ihtimalle ilk donemler, yasamin kiymetini daha iyi anlamaya baslayacaksiniz. Simdiye kadar kafanizi taktiginiz ufak dertler artik sizi etkilememeye baslayacak. Hayata bakisiniz degisecek cünkü daha bir umutla bakicaksiniz hayata..
Seker hastasi olmaniza neden olan en buyuk sorun genetiktir fakat seker hastaliginin erken yasta cikma nedeni psikolojiktir yani depresyon durumudur. Seker hastasi oldugunuzu ogrendiginizde bir danismandan yardim almanizi siddetle oneririm..
Yavas yavas ve mecburiyetle alismaya baslayacaksiniz seker hastaligina ve bir sure sonra insulin yaparken aglamamaya baslayacaksiniz. O gune kadar sabretmelisiniz. Yarin seker hastaligini saglikli yasama nasil cevirebilirsiniz? ile ilgili bilgiler vericem takipte kalınız.

Hiç yorum yok: