7 Mart 2015 Cumartesi

Sinir Kafa Karışıklığı ve Depresyon Belirtileri

Kafa karışıklığıyla başa çıkabilmek zor da olsa bu karışıklık genellikle psikolojik bozukluğun başlangıç sebebidir. Herhangi bir sorunla karşılaşıldığında ne yapılacağının bilinmemesi veya karar verilememesi, sorunun çözümsüz kalmasına dolayısıyla kafa karışıklığının büyümesine neden olur.

Problem karşısında kararsız kalınması ve stres yapılması, bu gibi durumların sıkça yaşanması, ileride sinir hastalıklarına ve kararsız bir kişiliğe sahip olunmasına kadar ilerleyebilir.
Peki böyle durumlarla karşılaşıldığında ne yapılabilir? Sakin olmakla işe başlamak ilk adımdır. Derin bir nefes almak ve sorunu gözden geçirmek gerekir.
Hangi davranışın sonucunda, nasıl bir durumla karşılacağı, hangi kararın daha olumlu sonuç vericeğini, hangi kararın daha faydalı olacağını derince düşünmek gereklidir. Problemin nedeni güvenilen kişilerle paylaşılmalı ve kıüişi tarafından doğru karar verilmelidir.

Stres yapmak, sinirli bir ruh hali içine girmek size zarar vericidir. Sakin olabilmek için değişik teknikler uygulayabilirsiniz. En çok tercih edilen ve bilinen teknik nefesi tutarak içinizden 10 a kadar yavaşça sayılmasıdır. Kendinizi sakinleştirmek için saydığınız 10 saniye nefes düzeninizin sağlanmasını, kalp atışlarınızı ün düzenlenmesini, sakinleştiri hormanlarım salgılanmasını kısacası vücudunuzun kontrol altına alınmasını sağlayacaktır. Bu sayede daha düzgün düşünebilecek ve neyin doğru neyin yanlış olduğuna karar verebileceksiniz. Sinirliyken alınan kararlar genellikle ani ve yanlış olacağından dolayı bu yöntemle ya da kendinizce geliştirdiğiniz bir yöntemle sakinleşmeniz ve kararları öyle vermeniz önemlidir.

Hiç yorum yok: