2 Mart 2015 Pazartesi

Motor Sevgisi ve Tutkusu

Motor özgürlük tutkunlarının vazgeçilmez sevdasıdır. Hayattan bunaldığında, haykırmak istediğinde, başını alıp gitmek istediğinde motora koşar motor tutkunları. Ayrı bir sevdadır motor. Hız arttığında yüzünüze vuran rüzgarı hissetmediyseniz hayattan çok şey kaçırıyorsunuz demektir.
     Motor sevdasının özgürlüğü olduğu kadar zorluğuda vardır. Hayatınızın pamuk ipliğine bağlı olduğunu hissetmenin verdiği adrenalinin yanında, en ufak bir dengesizlikte hayatla ölüm arasındaki o ince çizginin tehlikeli ucuna geçmeniz an meselesidir. Ne var ki bu tehlike durumunun yaşattığı duygu motor tutkunlarında mutluluk verici bir duygudur. Bu tutkununda güzel yanı odur zaten, boş olan bir şeye tutku ya da sevgiyle bağlanılmaz öyle değil mi?
     Motorcuları en çok bahar aylarında görürsünüz. Öyleki güneşli ama serin hava motorcular için idealdir. Bu sayede bütün ekipmanları giymişken terlemeden ve soğuktan üşümeden motorun zevkine doyasıya varılır. 
     Motor severlerdeki tehlike duygusunun adrenaline çevrilme nedeni giyilen ekipmanların son derece güvenli olmasıdır. Buna dikkat etmek çok önemlidir, her hangi bir kaza durumunda eğer ekipmanlarınız yoksa ölümcül olabilir. Arabadaki şansınız motor da işe yaramaz maalesef, motor affetmez.
     Kişinin motoru sevmesindeki psikolojik etkiler ailesel ve çevresel olarak ayrılabilir. Eğer ailenizden biri motorcuysa sizin kız yada erkek ya da kadın olmanız önemli değildir. Sizde motorcu olabilirsiniz. Küçüklükten beri babanızın motoru varsa ve hiç merak edip öğrenmek istemediyseniz bu işte bir gariplik olabilir. Tabiikide sevmeyenler olabilir. Ama motor tutkunu olanlar, motor sevmeyenleri anlayamayabilirler. Motor sevmemenize engel olan duygu büyük olasılıkla korkudur. Şunu bilmelisiniz ki gerçekten dikkatli ve tam ekipmanla binilirse motor son derece sağlıklı birşeydir.
     Herhangi bir taşıtı kullanırken alkol alınmaması gerektiği gibi, motor konusunda buna ekstra dikkat edilmesi gerekir. Bir anlık denge kaybınız geri dönüşü olmayan kayıplara sebeb olabilir.
      Kendinize motoru sevebilmek için bir şans verin, zararlı çıkmazsınız. Özgürlüğün sınırını zorlamanın verdiği hazı tadarsanız bir daha vazgeçemezsiniz. Motor sevgisi içinizden gelen bir tutkudur. Rüzgarın hırçın serinliğini hissetmeniz dileğiyle..


Hiç yorum yok: