26 Şubat 2015 Perşembe

Ayrılık Sonrası Depresyon

Sevgiliden ayrıldıktan sonra girilen depresyon herkesin dert yandığı bir problemdir. Oysaki ayrılık ne dünyanın sonu, ne de büyük bir derttir. Belkide hayatın sizin için hazırladığı suprizler vardır kim bilebilir?
      Ayrılıktan sonra bırakın depresyonu, ayrılığın bilmem kaç evresi diye yazılar yazılıyor. Tabiiki de normal bir insanın ayrılıktan sonra sevinmesi tuhaf olurdu, ancak bu şekilde ki yazılar insanları daha kötü ruh hallerine sokmakta ve depresyon olasılığını daha çok yükseltmektedir.
     Öyleyse bu tarz yazılar yerine daha eğlenceli aktivitelerle ya da daha olumlu yazılarla bu dönemi hafifletmeyi düşünebilirsiniz.
      Ayrılık sonrası eski sevgilinizi sosyal medyadan ya da gerçek hayatta takip altına almanız psikolojinizi olumsuz yönde etkileyecektir. Bırakın herşey olması gerektiği gibi olsun. Siz onu takip edip peşinde koştukça değişen hiçbirşey olmayacaktır.
      Bazen özliceksiniz hatta çok özliceksiniz.. önceki yazımda dediğim gibi 'ayrılıkta sevdaya dahildir.' kaderinizde o insan varsa zaten bir yerde yine karşınıza çıkacaktır.
       Şayet ilişkiniz sizin bir hatanız ile bitmişse, söylicek pek birşey yok aslında. bir adım atmadan önce on adım ötesini düşünmek gerekir.
       Sizin sebebinizle ya da karşınızdaki insanın hatasıyla da bitmiş olsa, yapılacak en doğru şey ayrılığın sebebinin boyutunun iyi düşünülmesidir.
       Peki ayrılık sonrası bunalma süresini nasıl kısaltabiliriz? tabii ki de sevdiklerimixle vakit geçirerek. Ama ilk önce kendimizle yalnız kalıp içimizde bu duruma çözüm getirmek istediğimizi düşünmemiz gerekir. Yalnız kalabilmek kendimizi tedavi etmenin en güzel yöntemidir. çünkü konuşurken kimse duymaz sadece kendinizle istediğinizi konuşursunuz dilerseniz ağlarsınız.
    daha sonrası da gülümseyerek arkadaşlarınızla zaman geçirerek kendi tedavinizi tamamlamış olursunuz. Eğer ki dayanamayacak kadar kötü durumdaysanız bir uzmandan tedavi almanız gerekebilir.

Hiç yorum yok: