27 Şubat 2015 Cuma

Suçlu muyum? Depresyon belirtileri

Yanlış birşey yapıldığında düruhsal durumumuzda  pişmanlığa benzer, vicdan azabı hissinde 'suçluluk duygusu' denen duygulanım görülür. Bazı insanlarda bu durum normalde olmasından kat kat daha fazla boyutlarda görülür ve bu suçluluk duygusu fazlalığı depresyon belirtisi olabilir.

Suçluluk duygusunun depresyon belirtisi olması için , ortada herhangi bir neden olmasa dahi sürekli bu duyguyu hissetmek gerekir. en ufak hatalarda bile suçluluk duygusunun hissedilmesi kişinin günlük hayatını da etkilemeye başlayacaktır. kişi bu duygunun verdiği huzursuzluğu yaşamak yerine evden çıkmamayı ve asosyal olmayı istemsiz bir şekilde tercih edecektir. Bunun sonu ise kaçınılmaz depresyondur.

Suçluluk duygulanımından kurtulmak çok kolay olmasada verdiği huzursuzluktan biraz olsun uzaklaşmak mümkün. Hayatta kendinize ufak hedefler koyarak ve bunları bAşardıkça kendinizi ödüllendirmek size hem huzur hemde umut verecektir ve bu şekilde suçluluk duygusunun getirdiği depresyonu atlatmayı kolaylaştırabilirsiniz. suçluluk duygusu sizin için günlük rutinlerinizi yerine getiremeyecek kadar yoğunsa bu durumda biraz destek almanız gerekebilir.

Hiç yorum yok: