27 Şubat 2015 Cuma

Travma Üzüntü ve Depresyon

Yaşanılan kötü olaylar, karşılaşılan zor durumlar, finansal olarak girdiğimiz sıkıntılar gibi problemler travmalara, bu travmalar ise depresyone sebeb olabilir. bu nedenle depresyonun büyük sebebide travmalardır.
hayatın kötü süprizlerine karşı girilen travmalarda sorun erken vadede çözülmediği taktirde bilinçaltı tarafından ruhsal olarak depresyona yönlendirilmeye başlanır. Peki bu travmaları erken farketmek için neler yapmalıyız? Travma ile üzüntü durumunu nasıl birbirinden ayırabiliriz?

Eğer hissettiğimiz ruh rali sadece üzüntü ise, kısa süreli ve geçici olması beklenir. Alıman bir habere sevinme ya da sevilen bir hobiyle uğraşılırken ruh hali negatiftem pozitife dönebiliyorsa bir travma söz konusu değildir. Yaşanılan ruh hali sadece üzüntüdür.

Normalde yapmaktan hoşlandığınız aktiviteler sırasında bir umursamazlık, günlük hayatta kuvvetli ruhsal değişiklikler, sık sık ağlama krizleri yaşıyorsanız, ne yazıkki bir travma geçiriyorsunuz demektir. Ancak bunun teşhisini erken koymanız ve psikolojik bir tedavi almanız, depresyona girmenizi büyük bir derecede önleyecektir.

Depresyonda paylaşım oldukça önemlidir. bu yüzden kendinizde farklı davranışlar, değişik ruh halleri hissettiğinizde ailenizden ya da yakınlarınızdan biriyle paylaşmanızı öneririm.

Hiç yorum yok: