25 Şubat 2015 Çarşamba

Depresyona karşı güçlü ruhlar

Tepkisini dışa vuramayanlar olarak depresyona girmeye yakın olsakta, aslında arkasına saklanılacak bir olgudur depresyon. Çoğumuz karşımıza çıkan olaylarla savaşmak yerine bu perdenin arkasına saklanmayı tercih ediyoruz. (çok büyük vakalar dışında.) 
günümüzde insanlar en ufak olayda pes edip sendroma hatta depresyona giriyor. Peki bizim yaşadığımız olaylar karşısında güçlü durma, kendi kendimize moral verebilme yeteneğimiz yok mu ? tabii ki de var. kişi kendisinin piskologudur..
sizi kendinizden başka kimse ne ikna etme yeteneğine sahiptir, ne de tedavi edebilme yeteneğine sahiptir. Eğer illaki tedavi görmem gerekiyor diyorsanız, buna sizi inandıran yine kendinizsinizdir ve tedaviye ihtiyacınız olduğunu söyleyen insanlara inanmak yine sizin tercihinizdir.
Karşınıza çıkan olumsuz durumlarda, sakin davranarak ve çözüm arayarak depresyonu atlatmayı kolaylaştırabilirsiniz. Aklınıza gelen olumsuz tezlere, kendi pozitif antitezlerinizi üreterek kendinizi sakinleştirme ve ikna etme yeteneğine sahipsiniz. Depresyon sizi yenecek kadar güçlü bir olgu değildir, yeterki gücü kendinizde bulun.

Hiç yorum yok: