25 Şubat 2015 Çarşamba

Diyette Psikolojinin Önemi

Depresyonun en büyük sebeblerinden biridir kilo problemi. Özellikle günümüzde bu sorunun daha da büyüdüğünü görüyoruz. Kilosu çok olan veya psikolojik olarak bu şekilde düşünen kişilerde insanlardan kaçma, toplumdan kendini soyutlama, arkadaş çevresinden uzaklaşma ve maalesef kendine güvensizlik sorunları gözlemlenmektedir.
      Bir çok kişi değişik heveslerle diyet programlarına başlıyor ve çoğunlukla hayal kırıklığı yaşıyorlar. Burada kilit kelime 'heves'. bir anlık hevesle başlanan, beyinde kendini ikna etmeyen denen diyet programlarının sonuç vermemesine şaşırmamak gerek.
       Önemli olan kişinin diyete değil, sağlıklı besinler tüketmeye yani sağlıklı bir hayat için kendini tamamen ikna etmesi gerekiyor. Kararlılıkla başlanan diyetlerin, hedeflenen sonuçlarına ulaştığına çevrenizde de şahit olmuşsunuzdur. 
      Diğer bir sorun ise, diyet sırasında yapılan hatalarda hemen pes etmek ve ders çıkartmamak. Şöyle ki; diyette olmayan bir besinden tüketildiğinde diyet bozuldu diyerek bırakmak yani pes etmek.
Doğru olan ise hata olduğunu kabul ederek diyete kaldığı yerden devam edilmesidir.
     Diyet sırasında yakın çevrenizdeki insanların size psikolojik yönden destek olması bir diğer önemli konudur. Diyet sırasında arkadaşlarınızdan ve ailenizden size destek olmalarını rica ediniz.
       Diyet yaparken sağlığınıza zarar verecek diyet programlarından uzak durmalısınız.

Hiç yorum yok: