28 Şubat 2015 Cumartesi

Hamilelikteki Ruhsal Değişimler ve Depresyon

Hamilelik sırasında yaşanan ruhsal değişiklikler, kimi zaman içe kapanma, kimi zaman ise doyunca yaşama isteği oldukça normal duygulardır. kadınsal hormanlar sebebiyle bir an bir anı tutmayacak şekilde ruhsal değişim yaşamalar bazen baş ağrıtıcı olabilir.
Bu duygusal değişikliklerin sakinlik ve sabırdan başka bir çözümü doğuma kadar yoktur maalesef.

Bebeğinizi kucağına alacağınız güne kadar sabrınızı sürdürmeniz sizin ve bebeğinizin ruh sağlığı için önemlidir. Hamileliği sinirli geçen annelerde, doğumdan sonra bebekte de sinirlilik durumu, sürekli ağlama ve hırçın bir yapı gözlenir. bu nedenle kendinizi oldukça sakin tutmak ve pozitif duygular hissetmek için çaba sarfetmelisiniz.
bunun için uygulayabileceğiniz yollar arasında doktorunuzun kontrolünde hafif sporlar, yoga başta geliyor.
Yoga için özellikle pahalı yerlere gitmenize gerek yok. asağıya eklediğim video gibi videolardan yardım alarak, kendinizi kesinlikle tehlikeye atmadan hareketleri deneyebilirsiniz.
eşinizdende sizin duygu değişikliklerinize karşı saygılı olmasını ve destek olmasını rica ediniz. Mutlu bir hamilelik bebeğinizin mutlu bübir birey olması için gereken ilk adımdır.
müzik dinleyerekte rahatlamanızı sağlayabilirsiniz. sakin müzikler bebeğinizinde iç huzurunu sağlayacaktır.
 Özendiğiniz her şeyden makul miktarda yemelisiniz, hayatınızın en şanslı döneminizdesiniz. Hayatın size sunduğu bu şansın kiymetini bilmelisiniz.
hamileliğin sebeb olduğu depresyondan korunmanız için yardımcı olabilecek önlemler bunlar, daha sağlıklı bir hamilelik için neşenizi eksik etmeyin.


Hiç yorum yok: